Australisch avontuur in 2012!

Geplaatst op woensdag 7 december 2011 om 14:15

Volgend jaar zal ik voor het nieuwe Australische team Greenedge gaan rijden. Dit team debuteert volgend seizoen met zowel een mannen- als vrouwenploeg in het profpeloton.

De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier bij Team Nederland Bloeit gereden en wil  bij deze ook alle sponsoren en het team hiervoor bedanken!

Het is voor mij altijd een droom geweest om voor een buitenlands team te rijden. In het najaar kwam deze unieke kans voorbij en heb ik besloten om dit met beide handen aan te grijpen! Greenedge is een mooi nieuw project. Het is namelijk de eerste commerciƫle Australische wielerploeg (en bij de mannen met een Pro Tour licentie)! Ik ga rijden op een Scott-fiets afgemonteerd met Shimano Di2. Het shirt wordt begin januari bekent en deze zal van het merk Santini zijn.

Begin januari ga ik naar Down Under voor een trainingskamp en zal ik kennis maken met mijn ploeggenoten Judith Arndt (Ger), Claudia Hausler (Ger), Linda Villumsen (NZL) en de Australische renstersTiffany Cromwell, Shara Gillow, Melissa Hoskins, Rowena Fry, Jessie Maclean en Amanda Spratt! De ploegleider is Dave McPartland en Martin Barras.

De teampresentatie is tegelijk met het mannenteam voor de start van Tour Down Under (Aus)!

Na het trainingskamp in Australie zal het team zich vestigen in Italie voor het Europese programma bij het Austrilian Institute of Sport in   de buurt van Varese. Hier heb ik in maart een trainingskamp en rijd ik de Worldcup GP Alfredo Binda.

Image Edge

 

 

 


Terug naar 2011