Trophee d'Or

Geplaatst op vrijdag 2 september 2011 om 07:54

Voor het eerst in mijn (alweer) elfjarige wielercarrière reed ik van 20 t/m 24 augustus de franse etappekoers Trophee d'Or.  De wedstrijden waren in de omgeving van Saint-Amand-Montrond. Dat is een gemeente in het zuiden van het departement Cher in de regio Centre. 

 

1e etappe St Amand Montrond- Mehun sur Yevre, 87,9km

Zaterdag startte de koers met zomerse omstandigheden in St Amand Montrond. Na de neutralisatie was het meteen tijd voor een bergsprint. De volgende bergsprint was op 56 km en op ongeveer 16 km voor de finish reden we op de plaatselijke omloop van 3,8 km. Deze werd viermaal verreden. 

Helaas had ik geen geluk op deze dag! De benen waren wel goed, maar op zo'n 16km voor het einde reed ik lek terwijl de finale begon en het tempo omhoog ging. Bijna sloot ik aan maar toen moesten ze achterin het peloton lossen, waardoor er nieuwe gaten ontstonden. Deze kreeg ik niet meer dicht en kwam op achterstand binnen (89e op 2min37)! Een flink baalmoment! Ik weet dat het hoort erbij, maar leuk is anders! Op naar de volgende dag! 

 

2e etappe Orval-Orval TeamTimeTrial, 7,6km

Op het bochtige circuit in Orval kreeg je het gevoel alsof je in een achtbaan zat. Het ging superhard en voordat je het wist, was je al over de finish. Het HTC-team was het snelst in een tijd van 9min25sec. Met mijn ploeg deden we er 13sec langer over en de derde plek met 22 sec achterstand was voor het  AAdrink-team. Foto: @Anton Vos

 _MG_1292

3e etappe Vierzon-Vierzon, 101km

Na de ploegentijdrit was het tijd voor een douche en een lunch. Daarna konden de spullen alweer worden gepakt voor de middagetappe in Vierzon. Halverwege de koers, na de bergsprinten, volgde de ene demarrage na de andere. Uiteindelijk ontsnapte een kopgroep van tien rensters (met ploeggenoot Annemiek erbij). Zij kregen alle ruimte van het peloton en Charlotte Becker was de snelste van hun in de sprint en daarmee de nieuwe draagster van de gele trui. Ik werd 18e op 4.26.

 

4e etappe Cosne sur Loire, 101km

Een 'off-day' vandaag! Ik had geen lucht in mijn longen en geen power in de benen! Niet echt leuk als de koninginnenrit op het programma staat. Na de vierde klim was het gedaan en heb ik gewerkt aan mijn Russisch. Ik heb laatste 50km samen met Martisova en Likhanova afgelegd en kwam als 42e binnen.

 

5e etappe Baugy, 96,1km

Op deze dag had ik mijn zinnen gezet. Op papier leek het een sprintersetappe, maar er stond een mooi windje. Dat bood dus kansen. Vlak na de start reden we weg met z'n viertjes en even later sloot de vijfde aan. Samen met Blaak, Moberg, Willock, Zabelinskaya heb ik ruim 90km (van de 97km) met de neus in de wind gereden! Bijna vier keer werden we teruggepakt en liep de maximale voorsprong van 1.17 terug tot 17 sec, maar in de straten van Baugy konden wij sprinten om de zege. Moberg bleek de snelste voor Blaak en de derde plek was voor mij. Een heerlijk gevoel na mijn 'off-day' van gisteren! Foto: @Anton Vos

CORVOS_00017781-026 

6e etappe Sancoins-St Amand Montrond, 84,8km

Een korte etappe betekent vaak vuurwerk! Vanaf de start lag het tempo gigantisch hoog en na de drie plaatselijke rondes reed een kopgroep weg met Annemiek erbij. Gele truidraagster Antonshina had het eerst niet in de gaten en reed Annemiek virtueel in het geel. Richting de finale werd het tempo nogmaals opgeschroefd en werd de kopgroep net niet teruggepakt. Hieruit was Emma Johanson de snelste voor Blaak en Annemiek. Ik werd 36e op 16 sec. Annemiek werd 3e in de eindklassement en Marianne won zowel de berg- als puntentrui! 

Foto: @Anton Vos

CORVOS_00017777-017

 


Terug naar 2011