WK Kopenhagen!

Geplaatst op woensdag 28 september 2011 om 23:18

Het wereldkampioenschap is de strijd om de regenboogtrui, laatste wedstrijd van het seizoen, het oranje-gevoel, genieten van de sfeer, afzien en gaan voor goud!

Met het Nederlandse team stonden we als favoriet aan de start! De wedstrijd hebben we onder controle gehad. Het verbaasde me wel dat andere landen (behalve Duitsland en ItaliĆ«) niet voor de aanval gingen. Het parcours was niet selectief en de kans was groot op een massasprint. Voor ons zou dat een goed scenario zijn met Marianne Vos als kopvrouw. Mijn rol binnen het team was die van koerskapitein!

De eerste 7 ronden gebeurde er relatief weinig. Er werd wel hard gereden en was het een nerveuze wedstrijd. Het was continue positie zoeken en 'vechten' voor je plekje. In de negende ronde ontsnapte de Canadese Hughes en op 8 km voor de streep had ze 43sec voorsprong. Dit was het moment voor ons om in actie te komen en het gat te dichten en de sprint aan te trekken. Helaas was er weer zo'n kleine Italiaanse die net iets eerder de finish passeerde en de regenboogtrui mee naar huis nam. Marianne werd tweede voor de Duitse Teutenberg. 

Nadat ik mee geholpen had om Hughes terug te pakken en een Italiaanse aanval had weten te pareren, kwam ik op 2km achter een valpartij en daarmee was het voor mij gedaan. Aankomende maand heb ik rust en in november pak ik de training weer op voor het volgende seizoen!

Beelden van de laatste ronde op onderstaande link..

http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=18734&Itemid=38

 

WK Kopenhagen


Terug naar 2011