Drenthe

Geplaatst op zaterdag 17 maart 2012 om 22:01

Acht van Dwingeloo

De donderdag voor WB Ronde van Drenthe reed ik de Acht van Dwingeloo. Zoals de naam het al zegt, bestond de ronde uit een kleine en grote lus, die samen driemaal werden verreden (141km). Het was een nerveuze koers, waar de nodige concentratie verreist was, maar tot echt vuurwerk kwam het niet. Het weer werkte niet mee (te weinig wind) en iedereen hield zich, met het oog op zaterdag, toch redelijk in. Op drie kilometer voor de finish brak het peloton op een kort kasseienstrookje van 300m. Cloƫ Hosking was de rapste voor de wereldkampioen Gioriga Bronzini en Marianne Vos. Zoekend naar de juiste timing in de sprint werd ik deze maal twaalfde in de sprint.

 

WB Ronde van Drenthe

De eerste Wereldbeker van het seizoen! Paar weken eerder dan normaal mocht het gebeuren in Hoogeveen op zaterdag 10 maart. De koers werd hard gemaakt op de drie kasseienstroken en de welbekende VAM-berg. Continue reed ik attent van voren en zat in de kopgroep op de kasseien,  maar een goede samenwerking werd niet gevonden. Uiteindelijk reden we met 24 rensters Hoogeveen binnen. Marianne Vos mocht de eerste Worldcup-trui aantrekken, want zij won voor Kirsten Wild en Emma Johanson. Ik werd negende tussen de sprinters. 

 

Novilon Eurocup Ronde van Drenthe

De derde dag in Drenthe was in Coevorden met een nieuw parcours door Duitsland en Twente. Het was weer een nerveuze wedstrijd en helaas na 10km kwam ik net val. Ik blesseerde mijn knie hiermee en had daardoor minder power in de benen. In de plaastelijke omlopen reed Vos weg met  Bastianelli en Armistead. Dit werd ook het podium. Ik besloot niet mee te sprinten voor een korte notering. 

 

 


Terug naar 2012