Gunnewijk in laatste fase voorbereiding op London

Geplaatst op woensdag 11 juli 2012 om 19:57

PAPENDAL - Het lijken wel stewardessen, maar het zijn toch echt de wielrensters die Nederland eind deze maand in de wegwedstrijd in Londen vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen. De Rekkense Loes Gunnewijk showde woensdagmiddag in Papendal samen met haar teamgenoten Marianne Vos en Annemiek van Vleuten het 'nette' kostuum van de olympiagangers.

Loes Gunnewijk is een van de vier rensters van de nationale ploeg die op zondag 29 juli in Londen meedoet aan de olympische wegwedstrijd. Kopvrouw van de Nederlandse ploeg is Marianne Vos, de overige twee ploeggenoten zijn Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk (gisteren afwezig in Papendal).


Onder leiding van bondscoach Johan Lammerts verblijft de wegploeg de komende dagen op het nationale trainingscentrum Papendal, om er te trainen. Vervolgens reist de ploeg af naar Frankrijk, om deel te gaan nemen aan de etappekoers Tour de Limousin. Deze laatste wedstrijd voor Londen begint op donderdag 19 juli en eindigt op zondag 22 juli. De volgende dag vertrekken de wegrenners naar Londen, om in de buurt van Box Hill - de klim tijdens de wegwedstrijd - een aantal dagen te trainen. Gunnewijk en haar ploegggenoten melden zich donderdag in het olympische dorp, om daar de laatste dagen voor de wedstrijd door te brengen.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat aan Gunnewijk en haar ploeggenoten voorbij. ,,Dat is twee dagen voor onze wedstrijd, dus dat gaat niet door'', aldus Gunnewijk. Heel erg vindt de Achterhoekse dat ook weer niet. ,,Het is gewoon geen goede voorbereiding op de wedstrijd en daarvoor ben ik toch in Londen.''

Na haar olympische debuut gaat Gunnewijk nog wel iets op een andere manier van de Spelen meemaken. ,,We hebben kaartjes voor judo en volleybal. Het lijkt me wel leuk om dat ook eens mee te maken.''

Bron: Tubantia Sport

 

Klik op de onderstaande link voor de nieuwsuitzending van Omroep Gelderland:

http://www.omroepgelderland.nl/web/Programmas/TV/TV-Gelderland-Nieuws-4.htm?dbid=931&typeofpage=73787 

 

 

Klm2


Terug naar 2012