Trainingcamp AIS part II

Geplaatst op donderdag 13 december 2012 om 09:51

Inmiddels ben ik nu ruim anderhalve week op trainingskamp in het Australian Institue of Sport (AIS) in Canberra. Het programma is goed gevuld, dus de dagen gaan hier snel! Het complex is onwijs groot en bevat alles wat maar te maken heeft met sport! Van testruimtes, recovery centrum (soort zwembad met wisselbaden),  krachtcentrum, trainingshallen, eetzaal, congreszalen, afdeling nutrition en o.a. een hoogtehuis waar wij verblijven! Zeer inspirerende omgeving en ik geniet van de Australische sportmentaliteit!

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste criterium na mijn off-season gereden in Cronulla. Dit is een strandplaatsje dichtbij Sydney! Er stond een behoorlijke wind, dus ik kreeg overal te horen 'just like home'! Net alsof het altijd waait in Nederland!? De criteriums zijn hier korter, maar daarom niet minder makkelijk of hard! Het was wel een shock voor het lichaam om weer te koersen. Een aantal Australische meiden zijn al goed in vorm, dus voor mij zat er nog niet veel meer in dan volgen. Mijn nieuwe ploeggenootje Gracie Elvin werd knap tweede en ik werd achtste! Daarna volgde een training terug richting Canberra over de Macquarie pass door een National Park. 

Deze tweede week stond naast de normale kracht- en duurtrainingen (en Coffee-recovery-ride) ook een mediatraining, power test, bikepositie-meting en een training van een  gevechtspiloot van het Australische leger op het programma!

Zaterdag hadden we een mooie training door 'The Outback' van AustraliĆ« t/m het 'dorpje' Wee Jasper met een aantal offroads en zelfs regen op de terugweg. Ja, ook dat is hier mogelijk :) ! Tijdens deze training zag ik twee slangen, een walibi en een echidna (soort mierenegel)! En last but not least een ontmoeting met Skippy de kangaroo!

Een overview van Canberra kun je bekijken in de videogalerij! 

OZ 039

Cronulla Criterium

  

 OZ 033

 Canberra

OZ 062 

The outback in de buurt van Wee Jasper

 

OZ 037

Skippy!


Terug naar 2012