Trainingskamp GreenEDGE

Geplaatst op zaterdag 28 januari 2012 om 08:15

Het eerste trainingskamp van Team GreenEDGE is alweer ten einde. De ruime twee weken zijn voorbij gevlogen. De eerste dagen werden ingevuld met bike-fitting, kennismaking en de teampresentatie. Ook mocht ik kennismaken met koala's, een slang en de baby-kangaroo!

Voor de Tour Down Under waren er ook enkele criteriums in Adelaide voor de dames! Het was heerlijk om weer een rugnummer op te hebben en te racen. Ook al moesten mijn longen en benen er nog wel aan wennen. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen door mijn team en het eindklassement. Ik ging elke wedstrijd beter rijden en was tevreden over mijn conditie. Een mooie start van het seizoen!

01_15_12_tdu _womrace 1_166_600

Foto: womenscycling.net

In de tweede week werd er veel getraind in de Adelaide Hills. Het ging volgens de Ozzie-style. Dit betekent om 8 uur (of soms zelfs nog eerder) op de fiets ivm het warme weer en het verkeer! In de middag was het relaxen bij het huisje en aan het einde van de middag soms een beach-run. Dit was een aangename frisse duik in het water en opdrogen. 

Tussen de trainingen door waren we uitgenodigd bij het GreenEDGE-point op Willunga Hill. De één na laatste etappe van Tour Down Under finishte op deze klim. Ik had een supermooi uitzicht op zo'n 100m voor de finish en kon zien hoe Valverde de etappe won en de GreenEDGE-renner  Gerrans de leiderstrui pakte.

Afgelopen week hebben we onze ploeggenootjes Melissa Hoskins en Shara Gillow aangemoedigd bij de Australische Baankampioenschappen. Melissa werd 4e op de achtervolging en Shara verbeterde haar eigen record.

Ik heb genoten van Adelaide, mijn team, de ozzie-style en het warme weer. Morgen vlieg ik naar de zandbakken van Qatar en zal het seizoen echt beginnen!

Green EDGE 2012 123

Onze nieuwe teammascotte: Skippy :)

 

 


Terug naar 2012