WK Valkenburg

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2012 om 19:42

In mijn laatste wedstrijd van het seizoen ging de strijd om de wereldtitel. Op zaterdag 22 september wist Marianne Vos in het Limburgse Valkenburg opnieuw de regenboogtrui (na Salzburg 2006) te bemachtigen. Na 129km koers was zij de allersterkste en won ze op legendarische wijze. 

 CORVOS_00019956-167


De wedstrijd werd geopend door het Oranje equipe. Net als bij de Olympische Spelen was ons team gebaat bij een zware wedstrijd en zocht ik aan het begin van de vierde ronde de aanval.  Ik voelde dat ik helaas niet genoeg hersteld was van mijn valpartij (gekneusde ribben) in de Ladies Tour en wou strijdend 'ten onder gaan'. Daarna namen mijn oranje teamgenootjes het over en na enkele ontsnappingspogingen ontstond in de vijfde ronde de definitieve ontsnapping met Anna van der Breggen. Zij reed een supersterke wedstrijd en was de meesterknecht. Marianne Vos wist de sprong vanuit het peloton te maken naar de kopgroep en op de laatste keer Cauberg reed ze weg van alles en iedereen en kwam solo over de finish! De Australische Rachel Neylan tweede, de Italiaanse Elisa Longo Borghini werd derde. Anna werd vijfde! Ik heb helaas de strijd moeten staken na de vijfde ronde. 

  

20120922_6000

Team The Netherlands!

Adrie Visser, Ellen van Dijk, Loes, Marianne Vos, Lucinda Brand, Kirsten Wild, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten (vlnr)!

Foto door Sportfoto (C)


Terug naar 2012