7e in Nederlands Kampioenschap

Geplaatst op maandag 24 juni 2013 om 19:44

 CORVOS_00021554-001

Bron: Cor Vos (C)

KERKRADE - De Nederlandse titel bij de vrouwen ging zaterdag naar Lucinda Brand. De 23-jarige Raborenster bleeft haar ploeggenotes Marianne Vos en Annemiek van Vleuten voor. De Achterhoekse Loes Gunnewijk uit Rekken kwam als zevende binnen.

De nationale wegwedstrijd bij de vrouwen eindigde in een compleet Rabo-podium. Dezelfde vrouwen die vorig jaar ook het podium vormden, maar toen in een andere volgorde: Van Vleuten, Brand en Vos.

Loes Gunnewijk reed lange tijd mee voor een vierde plek, maar moest op de streep genoegen nemen met een zevende plaats. ,,Maar of je nou vierde of zevende wordt, dat maakt niet veel uit. De medailles zijn toch al verdeeld'', verklaarde ze na afloop. Toch was de Achterhoekse tevreden over haar wedstrijd. ,,Vrijdag vliegen we naar Napoli, waar zondag de Giro begint. Daar ga ik met een heel goed gevoel naar toe. Afgelopen week werd ik tweede op het NK tijdrijden en nu zevende. Met de vorm zit het wel goed, met het zelfvertrouwen nu ook.''

Gunnewijk was een van de vele rensters die het moest opnemen tegen de suprematie van de Raboploeg. ,,Bovendien reed ik hier als eenling, dan ben je eigenlijk sowieso al kansloos'', aldus de renster van het Australische Orica-AIS. 

Bron: Tubantia 

 

1010235_351830228252713_1247600335_n

Bron: Ladies Cycling Photos 

 

"What a heavy race! I was definitely the champ in coming back to the bunch today. I missed a little bit of power on the short, steep climbs in comparions to Marianne Vos (Rabobank), Annemiek van Vleuten (Rabobank) and Ellen van Dijk (Specialized lululemon) and ended up n seventh. My condition is good, and I'm ready for the Giro!" - Loes Gunnewijk, following Dutch National Road Race Championships

Bron: GreenEDGE Cycling


Terug naar 2013