China

Geplaatst op woensdag 15 mei 2013 om 15:16

2013-05-10 12.26.20

Vorig week was het voor mij de eerste keer dat ik koerste in China. Na een paar dagen trainen bij de ploeg in Italië was het zondag 5 mei tijd om naar China te vertrekken. Na een vlucht van ruim 11 uur kwamen we 's ochtends aan in Shanghai. Na een relaxte morgen hebben we 's middags de benen losgetrapt. Ook dinsdag was het nog een 'easy day at the office' en op woensdag begon de koers. 

 

1e etappe: Chongming New City Cup, 73km

De koers staat bekend als sprintersbal. Elke seconde telt dus en vandaar dat ik samen met mijn teamies vol voor elke sprint reden. Elke etappe had twee bonificatie-sprints, hierin zijn respectievelijk 3-2-1 seconde te verdienen en op de finishlijn 10-6 en 4 seconden voor de eerste drie. Wij deden de lead-out voor één van onze sprinters Annette Edmondson. Onderweg wist zij samen met Emma Johanson enkele seconden te pakken. Helaas kwam zij echter ten val met nog 2km te gaan. Emma werd net 4e!

 Foto

Team Orica- AIS (Australië) 

 

2e etappe: Chongming Industrial Zone Cup, 113,7km

Het plan voor vandaag was hetzelfde als gisteren. Alles vol op de sprints en zorgen dat er secondes gepakt werden. De strijd werd aangegaan met Cloë Hoskin en was het stuivertje wisselen om de winst bij de tussensprints. Na 60km zag ik een ideale gelegenheid om het op de kant te gooien en heb ik het team in stelling hadden gebracht. Het peloton brak in stukken na deze actie en samen met Nettie en Emma zat ik in de kopgroep! In de finale kwam het weer bij elkaar en trokken we de sprint aan voor Nettie die derde werd achter Bronzini en Hosking.

 

3e etappe: Shanghai East Beach - Chenjia Town Cup, 80km

Vandaag werden 8 ronden van 10km afgelegd. In het algemeen klassement stond Nettie tweede achter Hosking op 6 sec. Helaas werd deze voorsprong na de tussensprint vergroot tot 9 seconden en kwam alles aan op de eindsprint. De timing van onze lead-out was perfect en wist Nettie het te bekronen met de etappewinst. Emma wist nog derde te worden en daardoor mooi de bonificatieseconden te pakken. Hoskin werd 6e en pakte daarmee geen seconden, waardoor Nettie met één seconde voorsprong ook het eindklassement won. Een echte 'save the best for the last' dus! Een samenvatting van deze etappe is te zien in de videogallerij! 

Foto (4) 

Nico (mechanicien), Nettie, Emma, Gu, Mel, Loes, Jessie en Dave (ploegleider)!

 

2013-05-10 15.37.35

Onze taxi op weg naar het podium om Nettie aan te moedigen :) 

 

05_10_13_China _03_Stage 3_005

Het podium: Chloë Hosking (puntentrui), Nettie (leiderstrui) en Eun Hee Kim (beste Asiatische renster)


 Foto (5)

 

 

World Cup Tour of Chongming Islands

 Foto (3)

De start in Shanghai 

 

Foto (2)

De racefietsen voor de dag :) 

 

 Foto (6)

 Tactische bespreking met Gu!

 

Over de World Cup kan ik heel kort zijn! We wilden graag een eindsprint en net als in de etappekoers er vol voor gaan. Helaas werd het peloton met nog 2.1km te gaan de verkeerde weghelft opgestuurd en stonden we opeens voor een afzetlint. Hier werd 'snel' onder door gegaan en langs een aantal vespa's en mensen gemanouvreerd. Ondanks dat het team vrij snel weer georganiseerd was, werden kostbare secondes verloren en stonden we naast het podium. Emma werd vierde! We bleven achter met een raar gevoel. Teamie Jessie verwoorde het heel goed: I feel like we were invited to a party but got kicked out before the music started!!

 

 

 


Terug naar 2013