Giro Rosa 2013

Geplaatst op maandag 8 juli 2013 om 14:51

Team Giro Rosa

1e Etappe: Giovinazzo - Margherita de Savioa, 117,8km

In de provincie Bari startte de Giro Rosa! Bij de start en in de steden onderweg stonden veel mensen langs de kant om ons aan te moedigen! De Giro leeft in Italië en het is en blijft een mooie koers. Helaas verliep de finale minder leuk. De etappe was vlak en een ideale gelegenheid voor de sprinters om hun snelheid te tonen. Wij zouden de sprint aantrekken voor Mel (Hoskins). Met nog 6km te gaan kwam een rensters die op kop reed ten val en wij zaten daarachter met onze trein. Ik bleef met het nodige kunst- en vliegwerk op de been, maar teamie Gu knalde tegen de muur en moest de strijd staken. Later bleek dat ze twee uitsteeksels van de rugwervels te hebben gebroken. De sprint verliep nerveus en Mel raakte opgesloten en werd 25e. Ik kwam bijna 5 min later binnen door de valpartij. 

 

2e Etappe: Pontecaqnano Faiano, 99,6km

Vier rondes van 25km met een korte, steile klim erin. Ik had last van de warmte en daardoor niet veel in de benen. Ik kon wel een lead-out voor teamie Gracie Elvin doen. Al moeten we nog werken aan de finetuning. Het was beetje te vroeg of de finish was net iets te ver weg ;)

Foto (3)

 

3e Etappe: Cerro al Volturno, 93,6km

De eerste test voor de klassementsrensters vandaag! De etappe begon met een klim, halverwege eentje en de finish was bergop! Teamie Tiff (Cromwell) reed de hele etappe samen met Marianne Vos aan kop, maar kwam helaas ten val in de afdaling 8km voor de finish. Vos won de etappe en Tiff en Shara hadden een minuut meer nodig. Ik had Shara afgezet bij de tweede klim en kwam met de eerste 'grupetto' binnen. 

Foto (2)

Finish Cerro al Volturno!

 

4e Etappe: Monte San Vito -  Castelfidardo, 137,2km

Giro Rosa 4e Etappe On Een Rij

Etappe 4: Op een rij voor teampresentatie!

Een ideale dag voor een ontsnapping of zou het toch een massasprint worden! De snelheid lag hoog en de wind stond ongunstig. Veel aangevallen, maar niemand kreeg de ruimte, dus werd het een sprint. Vos was de snelste, voor Stevens en Moolman!  

 

5e Etappe: Varazze - Monte Beigua, 73,3km

De kortste etappe, maar wel één van de lastigste! Start aan de Côte dÁzur, meteen een klim van de 2e categorie en finish was bergop tot een hoogte van 1274m. Abott was de sterkste vandaag en nam daarmee ook maglia Rosa over van Vos. Teamie Gillow werd knap 5e! 

Foto

Mechanicien Nico en Ploegleider Dave voor de start!

 

6e Etappe: Terme di Premia - San Domenico, 121km

Foto (1)Een mooie dag in de bergen! 

Wederom een dag voor de klassementsrensters! De start was in Valle di Formazza en de bergen waren supermooi! Na 40km sloeg ik een gaatje en kreeg ik 8 andere rensters mee. De voorsprong kwam tot 2min12 doordat de Amerikanen in het peloton de snelheid hoog hielden. Op de slotklim met nog 8km te gaan, werd ik als laatste samen met Small en een Italiaanse teruggepakt en begon het vuurwerk van de klimsters! De finish lag op 1410m hoogte. Abott won de etappe en Shara werd 8e. 

6e Etappe In The Break

De kopgroep!

 

7e Etappe: Corbetta, 120km 

Een snelle etappe, acht rondes van 15km en helemaal vlak. Er werd veel aangevallen maar de Amerikanen controleerden alles en het werd een massasprint. Vos won, voor Bronzini en Olds. Mel behaalde in haar eerste Giro een top 10. Ik heb geprobeerd energie te besparen voor de tijdrit van morgen!  

 

Etappe 8: Individuele tijdrit, 16.7km

 

Loes Tijdrit

Ellen van Dijk toonde vandaag weer haar kwaliteiten in de tijdrit. De Nederlands kampioene was 35 sec sneller dan Evelyn Stevens en 52 sec sneller dan teamie Shara Gillow. Ik gaf 1min11 toe en werd daarmee 7e. Ik sloot hiermee de Giro met een goed gevoel af!


Terug naar 2013