Na 25 jaar weer samen op de foto

Geplaatst op vrijdag 11 oktober 2013 om 09:52

Loes En Joyce

Vaak zal het niet voorkomen, maar in het geval van Loes en Joyce Heuitink is het toch echt waar. In dezelfde klas op de basisschool zitten en vervolgens beiden uitgroeien tot professioneel topsporter. De ene als wielrensters en de ander als amazone. Donderdag ging het tweetal samen op de foto, net als zo'n 25 jaar eerder. Op dezelfde manier ook, want op de foto hiernaast is Loes beide keren op het paard te zien en Joyce ernaast.

 

"Joyce en ik zaten in Groenlo samen op de Deken van Damschool", kijkt Loes terug. "In groep 1 en 2 waren we echt wel vriendinnetjes. Eigenlijk altijd wel. In groep zes ben ik verhuisd naar Rekken, maar in de brugklas kwamen we weer bij elkaar in de klas. Toen was Joyce al heel druk met paardrijden, de dressuur. Nadat zij naar het atheneum ging en ik naar de havo, is het contact een tijd verwaterd geweest."

 

Aanleiding voor de foto was ook het voortgezet onderwijs, hoewel het contact tussen Joyce er inmiddels alweer ruim tien jaar is. "Toen ik mezelf in 2002 bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden op het podium reed stuurde ze een kaartje en zijn we bij gaan kletsen. Sindsdien zijn we goede vriendinnen. Nu werden we benaderd om een foto te maken voor een wall of fame in de Marianum scholengemeenschap. Daarop komen allemaal oud-leerlingen te staan die op verschillende manieren succesvol zijn. Het leek Joyce en mij toen direct een leuk idee om dan ook samen de foto te maken, aangezien we samen in de brugklas zaten en beiden op hoog niveau sporten."

 

In de fotocompilatie boven is onderaan de foto te zien die gemaakt is voor de wall of fame tijdens het Marianum FilmFestifal. Deze muur is er ter inspiratie en motivatie van de huidige leerlingen op de middelbare school. Op de bovenste foto zijn Loes en Joyce te zien in de tijd dat ze samen op de basisschool zaten.


Terug naar 2013