Teamklassement in de woestijn!

Geplaatst op maandag 4 februari 2013 om 20:16

De Ladies Tour of Qatar zit er weer op en ik ben weer terug in (het koude) Nederland! Het internationale wielerseizoen is begonnen en zitten de eerste vier koersdagen in de benen. Het was een weekje met ups en downs!

Ik begon de koers met wat darmproblemen en daardoor zat de eerste dag weinig energie in mijn lijf en was het hard werken. Ik finishte in het peloton en verloor ruim 2 min op de kopgroep. De tweede dag was beter en was het (leuk) hard werken in de kopgroep! We hadden het goed georganiseerd op de kant gezet en zaten met vijf in de kopgroep! In de finale ontbrak het bij mij aan wat extra power en werd ik achtste.

De derde dag reed ik op het moment supreme lek en moest ik lang wachten op een nieuw wiel en was de kopgroep gevlogen. De laatste dag hebben we gereden om de derde plek in het eindklassement van teamie Gracie Elvin te behouden, maar was Ellen van Dijk in een tussensprint sneller dan haar. Hierdoor maakte zij een seconde goed en nam de derde plek over van Gracie. Wel wisten we ruimschoots het ploegenklassement te winnen en mochten we de trofee in ontvangst nemen uit de handen van Eddy Merckx! 

Teamklassement

Team Orica-AIS wint teamklassement! Foto: CJ Farquharson (C)


Terug naar 2013