The Mitchelton Bay Cycling Classic

Geplaatst op zaterdag 5 januari 2013 om 08:13

Stage 1 Geelong

Het was dit jaar geen gebruikelijk (Nederlands) oud-en-nieuw! Voor het eerst sinds jaren voor mij geen vuurwerk en champagne om 12 uur, geen oliebol of een echte frisse duik op nieuwjaarsdag, maar op 1 januari flink afzien in een hotdog-race in Geelong (Aus). Dit was het eerste criterium van een serie van drie, die samen de Bay-Crits vormen. De 'hotdog' was 300meter lang, dan een 180gr-bocht en 300m terug en dat 45min lang! Een hele goede 'sprinttraining' en het nodige lactaat in de benen naderhand! Ik trok de sprint aan voor teamie Melissa Hoskins en zij werd tweede achter Kimberly Wells.

http://www.sbs.com.au/cyclingcentral/video/13481027971/Mitchelton-Bay-Cycling-Classic-Stage-1

 

Stage 2 Portalington

Supergemotiveerd stonden we vandaag aan de start van het tweede criterium met als doel de etappe winnen en de leiderstrui te veroveren. Het criterium in Portarlington heb ik al eens eerder gereden. In 2006 reed ik mijn eerste wedstrijd in AustraliĆ« en dat was dit criterium dat toen nog deel uitmaakte van de etappekoers Geelong.    

Teamie Tiffany Cromwell won vandaag  verdienstelijk na een lange solo en Mel pakte veel punten door tweede te worden en werd daardoor de nieuwe draagster van de leiderstrui. Ik pakte nog een paar punten voor de sprinttrui en bleef tweede in dat klassement (achter Tiff).

 

http://www.sbs.com.au/cyclingcentral/video/13526083583/Mitchelton-Bay-Cycling-Classic-Portarlington

 

Stage 3 Williamstown

Het was een echte zomerse dag in Williamstown. De thermometer gaf meer dan 36 graden aan en dat was even wennen! De opdracht voor vandaag was de koers hard maken en de Mel's trui verdedigen. Ik probeerde nog punten te pakken voor de sprinttrui, maar Tiff was me voor en zij won het klassement. De demarrages van de concurrenten werden gepareerd, net als onze aanvallen en daardoor werd het een sprint van een uitgedund peloton. Mel wist de driedaagse af te sluiten met een zege en won met glans het eindklassement! 

 

http://www.sbs.com.au/cyclingcentral/video/13623363821/Mitchelton-Bay-Cycling-Classic-Williamstown 

 

01_01_13_Bay _01_Race 1_261

1e etappe Waterfront in Geelong 

Foto: CJFoto.com (C)


Terug naar 2013