Trainingskamp onder Australische zon

Geplaatst op vrijdag 13 december 2013 om 22:42

Australia 2013 1Terwijl de rest van de Nederlandse selectie een trainingskamp van twee weken op Tenerife afwerkte, is Loes er ditmaal niet bij. Zij moest een eindje verder reizen, want Loes is met haar ploeg Orica-AIS op trainingskamp in het thuisland van het team, Australië. "En daarbij maak je veel mee", vertelt Loes. Ze maakte van het eerste deel van haar trip dan ook een klein fotoverslag. Te beginnen met een toch wel unieke foto, te zien aan de rechterkant. "Dit was de voorbereiding op een kerstvideo van het team, die we tijdens de Wineryride hebben gemaakt. Hier zit ik met de Italiaanse kampioen van het mannenteam, Ivan Santaromita. De video is in de videogalerij te zien."

 

Trainingskamp
Het leuke begin van de reis naar Australië kreeg een vervolg met een trainingskamp. Niet zomaar één op een locatie. Nee, de vrouwen van Orica-AIS trokken in meerdere dagen van Nagambie naar Canberra. "Daarbij reden we veel door de country", vertelt Loes. Het is te zien op de foto hier linksonder. Maar het was niet alleen maar goed weer in de Australische zomer. "De andere foto is bovenop de Snowy Mountains gemaakt. De training werd door de sneeuw ook omgezet. We hadden een hersteldag in plaats van een duurtraining. Het was in ieder geval erg bijzonder om daar, in de Australische zomer, sneeuw te zien."

 

Australia 2013 2   Australia 2013 3

 

Australia 2013 4Met de groep bij elkaar
Het samenzijn in Australië is natuurlijk ook goed voor het creëren van teamspirit, met het oog op het komende seizoen. Daarbij komt het er in dit geval ook op aan dat de rensters voor elkaar aan het werk moeten. "De meeste avonden hebben we voor elkaar gekookt. Deze avond (foto rechts) was het de beurt aan de twee Europeanen, nieuwkomer Valentina Scandolara en ik. We hebben pasta zucchini met garnalen gemaakt." Aan de lachende gezichten te zien heeft het gesmaakt.

 

Bijzonder was ook weer het bezoek aan het Australian Institute of sport (foto onder), een indrukwekkend complex vol topsport. "In het weekend van 7, 8 en 9 december verbleven we daar en we hebben er testen gedaan,Australia 2013 6 onder meer een bodyscan en een maximale fietstest. De uitslag die daar bij mij uit voort kwam was goed voor deze tijd van het jaar!" En dan was er ook nog het rotsklimmen (foto rechts). "Dat hebben we gedaan in de Gorge van Launceston Tasmania. Een goede combinatie van kracht- en core stability training", lacht Loes.

 

Australia 2013 5


Terug naar 2013