Aanval krijgt nu wel even de ruimte

Geplaatst op zaterdag 10 mei 2014 om 15:50

Nieuws Loes 2014 2Nadat het in de derde etappe niet mogelijk bleek om te ontsnappen is het zaterdag een aantal rensters wel gelukt om lange tijd vooruit te rijden in de vierde rit van de Women's Tour. "Eigenlijk was het hetzelfde recept als gisteren, waarbij wij opnieuw in de aanval gingen met het team", vertelt Loes. "Nu bleef er echter wel een groepje vooruit met daarbij Gracie namens ons. Op vijftien kilometer van de streep werden ze weer gegrepen."

 

Wat volgde was geen snelle race naar de finish, maar een neutralisatie. "De koers werd even stilgelegd in verband met een motorongeluk op onze route. Nadat we verder konden lag op vier kilometer van de finish nog een klim. Daar ging het op een lint, maar het werd toch een sprint."

 

In die sprint reed Orica-AIS opnieuw voor Emma Johansson en dus mengde ook Loes zich van voren voor haar kopvrouw. "Ik deed de lead-out voor haar. Helaas raakte ze in de laatste bocht het asfalt met haar pedaal en dat kostte haar tijd, waardoor ze net naast het podium belandde. Het was wel weer erg gaaf met de vele toeschouwers langs de kant."


Terug naar Nieuws