Achtervolgen, aanvallen en geen resultaat

Geplaatst op zondag 15 maart 2015 om 22:30

Drenthe 2015Voor Loes en haar team Orica-AIS is het weekend wielrennen in Drenthe weinig succesvol verlopen. In de World Cup was de ploeg zaterdag al niet succesvol en een dag later ging het in de Novilon Eurocup ook nog eens vervelend mis. Juist toen het er naar uitzag dat een mooi resultaat er nog wel in zat. "Het was niet ons weekend. Helaas", kon Loes na afloop wel concluderen.

 

"Zo, dat was me het dagje wel", beschrijft Loes haar koers. "We zaten te ver van achteren toen het vanaf de start op de kant ging. Daarna hebben we samen met Bigla het gat dichtgereden. Dat duurde alleen honderd kilometer." Het gat dat dichtgereden moest worden was op een kopgroep van veertien vrouwen, waarin heel wat sterke rensters vertegenwoordigd waren.

 

Het draaide uiteindelijk uit op een sprint en daarin hoopte de ploeg met Emma Johansson nog op een mooi resultaat. "Samen met Emma heb ik nog een aantal aanvallen gecoverd en ik zat zelfs nog even in de kopgroep. In de finale heb ik Emma daarna naar voren gereden en toen was het over en uit. Helaas zag ik Emma in de laatste vierhonderd meter ook nog eens vallen." De Zweedse brak daarbij haar sleutelbeen.


Terug naar Nieuws