Afvalkoers in Cadel Evans Road Race

Geplaatst op zaterdag 31 januari 2015 om 10:21

Cadel Evans Road Race 2015Tijdens haar laatste dag in Australiƫ en met de reis naar Qatar voor de boeg, heeft Loes zaterdag weer een koers gereden. Met Orica-AIS stond ze aan de start van de Cadel Evans Road Race, een mooie en lastige koers rondom Geelong. Daar werd in 2010 ook het WK gehouden. Het werd een mooie wedstrijd. "Na ruim tien kilometer hebben wij het op de kant gezet", vertelt Loes. "Het parcours ging stukken langs de kust, dichtbij de Grote Oceaan. Erg mooi!"

 

De groep brak al snel en er bleef dus een beperkt eerste peloton over. "Na ongeveer dertig kilometer kwam er opnieuw een schifting en bleven slechts elf rensters over. Daarbij wij met zijn vijven. Het maximale aantal, want er werd met teams van vijf gereden. In een meer beschut gedeelte van het parcours sloot daarna nog weer een tweede groep aan."

 

Wat volgde was een wat ander deel van het parcours, want na ruim vijftig kilometer begon het meer te glooien. "En bij het binnenrijden van Geelong zaten ook een aantal steile klimmen. Daar kwam ik wat tekort, hoewel ik nog wel drie keer terug wist te rijden naar de eerste tien renster. Maar Rachel Neylan was de sterkste. Zij reed op zeven kilometer van de finish weg bij Vale en Spratty en won solo. Vale werd nog tweede en ik zelf kwam als elfde binnen.

 

Op naar Qatar
Na de Bay Crits, de Tour Down Under en De Cadel Evans Road Race zitten de koersen in Australiƫ er nu dus op. De volgende wedstrijd staat echter al voor de deur. Van 3 tot en met 6 februari wordt de Ladies Tour of Qatar verreden. "Vanavond vliegen we door naar Qatar. Volgende week spelen we weer in de grote zandbak rondom Doha."


Terug naar Nieuws