Blessure update 4: Weer op de fiets

Geplaatst op zondag 28 september 2014 om 12:30

Blessure Update 4aWe zijn weer een paar weken verder na de vorige blessure update en dat is niet voor niets, want Loes is er een tijdje tussenuit geweest. Naar de andere kant van de wereld zelfs. "Na de check in het ziekenhuis ben ik in de Verenigde Staten een vriendin gaan bezoeken", laat ze weten. "Daar heb ik verder gewerkt aan het herstel en veel gehiked in de berg. De Rocky Mountains zijn schitterend! De uitzichten zijn gigantische en de bomen begonnen te verkleuren. Het was erg mooi, zeker ook om de elanden en moose te zien."

 

Terug in Nederland stond een persoonlijk volgend hoogtepunt voor Loes te wachten. "Ik mocht weer op de racefiets! Het was weer heerlijk om de wind in mijn gezicht te voelen. Al zijn de souplesse en kracht na negen weken ver te zoeken. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel."

 

WK
Toch was Loes liever ergens anders geweest. De afgelopen week stond namelijk in het teken van het WK wielrennen. Vorig jaar greep Loes met haar team Orica-AIS nog het zilver op de ploegentijdrit en zag ze nationale kopvrouw Marianne Vos het goud pakken in de wegwedstrijd. Ditmaal reed haar team opnieuw naar het zilver, maar moest Loes gedwongen toekijken.

 

Blessure Update 4b"Helaas dit jaar geen tiende editie voor mij. Mijn ploeg behaalde heel knap een zilveren medaille op de ploegentijdrit. In aanloop naar het evenement hebben we met veel pech te kampen gehad. Naast mij viel ook Shara Gillow, één van de vaste motors, weg met een scheurtje in de pols. Het is superknap wat ze nu gedaan hebben en ik ben trots op ze. Ook al was het echt niet leuk om het vanaf de bank te zien. Ik had daar zo graag bij gestaan.."

 

De wegwedstrijd bekeek Loes nog wel op een leuke manier. "Om het seizoen goed af te sluiten was ik uitgenodigd om de wegkoers samen met een aantal teamies te bekijken tijdens een Australische bbq. Dat was gezellig en een goede afsluiting. Nu weer back to back en we gaan weer verder werken richting 2015."

 

Op de fiets
Dat werken aan 2015 kan Loes dus weer op de fiets. "Ik heb het eerste ritje er inmiddels opzitten met vriendinnen en oud-collega's. Een rondje door de omgeving van Zwolle met onderweg een paar tussensprints en een koffie-stop. Ik zal de komende tijd alles weer langzaam aan gaan opbouwen. De arm wordt in de loop van de tijd namelijk stijver en na een korte rust zakt dat weer weg. Samen met de fysiotherapeut heb ik een goed krachtprogramma gemaakt om alles weer sterker te krijgen en de bewegelijkheid nog meer terug te krijgen."

 

Blessure Update 4c Blessure Update 4d


Terug naar Nieuws