Chaotisch dagje in Energiewacht Tour

Geplaatst op donderdag 9 april 2015 om 18:36

Energiewacht Tour 2015 Etappe 1De eerste etappe in de Energiewacht Tour is donderdag uitgelopen op een massasprint. Daarin deden Loes en haar teamgenotes niet mee voor de winst. Na een chaotische rit wisten drie rensters van Orica-AIS nog wel voorin de uitslag te komen, maar in de buurt van winnares Jolien D'hoore kwamen ze niet. Loes reed de koers zelf in de buik van het peloton uit.

 

"Er reden er meteen twee weg en het was niet aan ons om dat te controleren", doet Loes verslag van de koers. Het leidende duo, Marijn de Vries en Winanda Spoor, reed lange tijd vooruit. Achter hen werd gecontroleerd door het peloton, maar gebeurde ook het één en ander. "In de tweede finale omloop ontstond een grote valpartij en daar stond ik middenin. Daarna heb ik een ronde in de tweede groep gezeten."

 

Tweede valpartij
Loes viel zelf dus niet, maar stond middenin de valpartij. Een aantal van haar ploeggenotes kwam en wel ten val en zij zaten dus ook niet in de eerste groep. "Daar kwamen we toen wel weer bij terug en we wilden weer naar voren rijden, maar toen was er weer een valpartij. Daarna kwam ik gewoon niet meer van voren en in de sprint was de ploeg gewoon een beetje versnippert. Gelukkig is iedereen wel aardig heel gebleven."

 

Toch is het opvallend dat er in die eerste etappe veel gevallen werd. Hoe kan dat? "Omdat het soms hard ging en soms niet, maar dan wil iedereen naar voren. Het waren smalle wegen, iedereen is nog fris, het is Nederland en met het niveauverschil wordt het dan wel duwen en trekken. Dan gebeuren dat soort dingen helaas."

 

Wind
Bij een gebrek aan wind had Loes een massasprint al wel verwacht. "Zelf had ik helaas nog niet de benen zoals gisteren. Morgenvroeg is de ploegentijdrit en dat is veel belangrijker. We hebben denk ik een heel gelijkwaardig team. Het is altijd wel een secondespel hier, dus vandaag was het zaak om niets te verliezen en morgen zo fris mogelijk aan het vertrek te staan. Ze zeggen dat het dit weekend gaat waaien, dus dan ben ik blij."


Terug naar Nieuws