De vlakke wegen achtergelaten

Geplaatst op woensdag 9 juli 2014 om 21:48

Giro Rosa 2014 Etappe 5Het peloton in de Giro Rosa trekt steeds verder naar het noorden. Daarmee worden de vlakke wegen achtergelaten en de komende dagen ingeruild voor heuvels en bergen. Woensdag werd de vijfde etappe in de tiendaagse koers verreden en dat was de laatste vlakke rit. Een etappe over 118 kilometer van Jesi naar Cesenatico. "Ons doel was hetzelfde als gisteren. Gaan voor een vroege ontsnapping en anders punten voor de bergtrui van Vale verzamelen en de sprint aantrekken voor Melissa of Emma", vertelt Loes.

 

De snelheid in het peloton was hoog in de vijfde rit en niemand kreeg echt ruimte. "Vale werd tweede in de bergsprint en behield daardoor haar leiderstrui in het bergklassement. Ik ben daarna teruggegaan naar de auto om te horen hoe de finale er nu precies uitzag. Onze soigneur had met de ploegleider gebeld en het doorgebriefd. Het werd een sprint en daarin beschikte Vos weer over de snelste benen. Emme eindigde net naast het podium. Ze werd vierde."

 

Na de etappe volgde een lange verplaatsing. "Het was drie uur rijden naar ons volgende hotel. Dat werd gevolgd door een massage en diner. Hopelijk kan ik vanavond juichen voor het Nederlands elftal!"

 

Foto: Speciaal voor Orica-AIS kwamen eenaantal fans naar de Giro Rosa.


Terug naar Nieuws