Dienende rol in Waalse Pijl

Geplaatst op woensdag 23 april 2014 om 15:52

Waalse Pijl 2014In de Waalse Pijl is Loes woensdag achterin de uitslag geƫindigd. Geen probleem, want ze ging in de loodzware wedstrijd ook niet van start met het oog op een goed resultaat voor haarzelf. "Ik mocht vandaag Emma bewaken", vertelt Loes. De Zweedse Emma Johansson van Orica zou uiteindelijk als elfde finishen na een lastige koers. Ook voor Loes. "Emma reed na veertien kilometer lek en ik heb haar teruggebracht. Daarna heb ik haar in de afdaling in de stad naar voren gereden."

 

Met de Franse renster Paulien Ferrand Prevot won Rabo Liv uiteindelijk de koers. Zij waren ook eerder in de wedstrijd al belangrijk, legt Loes uit. "Toen Rabo ging rijden brak het peloton en kwamen zo'n veertig rensters vooruit. Emma was er namens ons bij, samen met Shara, Carlee en Valentina. Ik zat net achter de breuk met een groep van veertig meiden en wij kwamen niet meer terug."

 

Het goede ploegenspel resulteerde uiteindelijk niet in een geweldige uitslag, met Johansson op de elfde plaats als eerste van de ploeg. "We deden goed teamwork, maar helaas resulteerde dat niet in een podiumplaats. Daar moet je op de Muur van Huy ook wel heel goede benen voor hebben. Ik ga nu herstellen en dan rijd ik vrijdag de tijdrit in Borsele en een dag later de Omloop van Borsele."


Terug naar Nieuws