Direct op het podium

Geplaatst op zaterdag 6 december 2014 om 11:41

Criterium Australie 6 Dec 2014Bij haar rentree in het peloton is Loes zaterdag direct op het podium geëindigd. Ze finishte als derde in de Symmons Plains Raceway Kermesse Launceston. Samen met de Australische Chloe Hosking en de Schotse Eileen Roe behoorde ze tot een kopgroep van drie rensters en ze bleven vooruit. "Dat was weer leuk en ook een schok voor het lichaam, weer rijden met een nummer op de rug", laat Loes weten.

 

"Het was een kleinere wedstrijd op een race-circuit", gaat Loes haar verslag verder. "Ook wel een aparte koersen, want we gingen met het hele peloton over een afstand van 30 kilometer op de fiets er naartoe. Zowel de mannen als de vrouwen in één peloton. Daar was het een vijftien ronden lange koers voor ons en al snel was ik weg met Chloe en Eileen van Wiggle."

 

Loes en haar vluchtgenotes gingen ervoor in de wedstrijd. "De samenwerking was goed en de voorsprong liep snel uit op het circuit met veel wind. We hadden die voornamelijk mee en tegen. In de sprint werd ik derde, maar ik heb bovenal genoten van het koersen. Daarna reden we terug op de fiets en was de huldiging in het park, met een lunch. Morgen mogen we weer. Dan is hét criterium in het centrum van de stad."

 

Foto: @PelotonCafe


Terug naar Nieuws