Een trui als troostprijs

Geplaatst op woensdag 9 april 2014 om 16:31

Nadat ze vorig jaar tweede werd in het eindklassement, had Loes zich het begin van de Energiewacht Tour woensdag toch wel anders voorgesteld. Tijd verliezen deed ze gelukkig nog niet, maar het zat ook niet mee. "Aan het begin van de vierde ronde, tevens de laatste omloop, reed ik lek", vertelt ze na de door Kirsten Wild gewonnen etappe. "Het wisselen van het wiel duurde erg lang. De neutrale materiaalwagen heeft twee wielen geprobeerd. Daarna kwam mijn eigen teamauto."

 

Waar Loes eerst in de eerste groep zat, was inmiddels de tweede groep in de wedstrijd haar al voorbij gegaan. "Ik heb de achtervolging ingezet, waarbij ik door de neutrale wagen ook nog bijna van de weg werd gereden. Toen heb ik me wel even boos gemaakt. Uiteindelijk kwam ik terug bij de tweede groep en even later sloten we weer aan bij de eerste groep."

 

Tijd verliezen deed Loes dus niet, maar ze kon zelf ook geen rol meer spelen. "Ik kreeg de trui voor de strijdlust, maar dat is eigenlijk een troostprijs. Liever had ik een goede aanval ingezet." In de eindsprint kon Loes vervolgens ook niet voor een mooie uitslag gaan. Ze zat in de finale achter een valpartij. Donderdag is de tweede etappe. "Hopelijk hebben we dan hetzelfde weer als vandaag."


Terug naar Nieuws