Een week cursus in Aigle

Geplaatst op donderdag 19 november 2015 om 16:46

Ploegleiderscursus UCI 1In het World Cycling Centre van de UCI in het Zwitserse Aigle was ik afgelopen anderhalve week voor de cursus Sport Director. De UCI bood scholarships aan om vrouwen te stimuleren in de sport te blijven en dat er een vervolg is na je sportcarrière. De animo was groot en uit meer dan vijftig vrouwen was ik  samen met zes andere vrouwen daar op uitnodiging van de UCI.

 

Professional Cycling, de (vernieuwde) regels, materiaal, anti-doping en media waren de onderwerpen van de eerste dagen. De groep bestond uit een mooi gemixt gezelschap van renners, oud-renners en ploegleiders van over de hele wereld, zowel man als vrouw.

 

Het tweede gedeelte van de cursus was voor de mensen met geen tot weinig ervaring en ging met name over de rol van ploegleider, leiderschap en planning. Allemaal erg interessant en ik heb er veel van geleerd. Op de zondag konden we alles even laten bezinken en studeren. Maar eerst werden de benen getest tijdens een mooi hike in de Zwitserse bergen, samen met Donna (Aus), Denise (Can) en Mari (USA).

 

De cursus werd afgesloten met een examen en binnen twee weken krijg ik daarvan de uitslag. Met het certificaat heb je de licentie Ploegleider op het hoogste niveau, de World Tour.

 

Ploegleiderscursus UCI 3 Ploegleiderscurus UCI 4


Terug naar Nieuws