Eerste trainingskamp achter de rug

Geplaatst op dinsdag 2 december 2014 om 16:48

Australie 2014 1Loes verblijft momenteel in Australiƫ voor de eerste trainingen met haar team Orica-AIS. Sterker nog, het eerste trainingskamp is al achter de rug. "Die zit weer in de benen ja. Tijd dus voor een update", vindt Loes. "We begonnen anderhalve week geleden in Melbourne, waar we aƫrodynamica-testen hebben gedaan in de windtunnel. Erg interessant en ik heb verschillende posities uitgeprobeerd. Ik ga enkele kleine aanpassingen doen aan de TT-bike, omdat winst oplevert en sneller is."

 

Ze mag dan wel Nederlandse zijn, ook bij het Australische Wielergala was Loes een aantal dagen later aanwezig. "Hier waren we met het team uitgenodigd en zagen we onder andere Tiffany Cromwell en Simon Gerrans wielrenster en wielrenner van het jaar werden! Het weekend stond verder in het teken van de Winery-ride, de sponsortoertocht van Orica-GreenEDGE. Fans konden hier met de renners en renster een tocht maken van 140 of 50 kilometer. Er was ook een kids-tocht van 24km! De start- en finish-locatie was de wijnmakerij (winery) Mitchelton in Nagambie (ongeveer 150 kilometer van Melbourne). Het was een leuke dag met zo'n 900deelnemers!"

 

Australie 2014 4De bergen in
"De dag erop vertrokken we al fietsend naar onze volgende locatie en in twee dagen tijd waren we in Bright. Dit dorp ligt aan de Great Alpine Road en in de Ovens Valley. Daar hadden we genoeg bergen om ons heen, waarop de dagen erna getraind werd. Het was een supermooie omgeving en lekker zomers weer (35-30gr). Ik moest eerst nog wel wat wennen aan de racefiets, na de mountainbike trainingen in Nederland en ook voor de schouder was het wennen. De uren en de andere houding zorgden ervoor dat het wat stijver werd, maar gelukkig hebben we een goede verzorger mee, die de boel weer los heeft gemaakt."

 

Grote delen van de training kon Loes met haar teamgenotes doen, maar nog niet alles. "Het bergop trainen heb ik op mijn eigen tempo gedaan, omdat de teamies fitter zijn en ik nog aan het terugkomen ben van de blessure. Het was ook voor het eerst dat ik mijn verjaardag met een zomers weertje, een Aussie bbq en een potje cricket heb gevierd! Het was  een topdag :) Kortom, een goed trainingskamp en leuk om het team weer te zien na een lange tijd. De next stop is Tassie (Tasmania)!"

 

Australie 2014 3 Australie 2014 5

 

Australie 2014 2


Terug naar Nieuws