Eindzege in Santos Women's Cup

Geplaatst op dinsdag 21 januari 2014 om 10:38

Santos Womens Cup 2014 3Het is Loes gelukt om na de winst in de eerste etappe, ook de eindzege in de Santos Women's Cup binnen te slepen. Nadat ze maandag al zevende was geworden in de tweede etappe, finishte Loes dinsdag in het afsluitende criterium als tweede achter haar teamgenote Shara Gillow. Dat bleek meer dan voldoende om het klassement te winnen. Die werd opgemaakt aan de hand van punten.

 

"Dit is een mooie start van het seizoen", vertelt Loes. "De laatste keer dat ik een algemeen klassement won is alweer een hele tijd geleden. Het is leuk om hier te winnen, zeker aan het begin van het jaar. Dat geeft toch vertrouwen. We hebben er als ploeg voor gereden en dan is het mooi dat ik het werk van het team ook af kan maken."

 

De afsluitende rit was dus een criterium. Die werd op een parcours in de vorm van een hotdog verreden. Daarbij wist Gillow te ontsnappen. "Dat was ideaal, want daardoor moesten de andere teams het werk doen. Ik ben in het peloton gebleven, voor zover die er nog was. De groep was flink kleiner geworden. In de laatste ronde deed ploeggenote Amanda geweldig werk voor me, waardoor ik als eerste de laatste bocht door kon en zo tweede werd achter Shara. Zij won solo."

 

Foto: @BTAdelaide - Loes in de blauwe leiderstrui


Terug naar Nieuws