Geel kwijt na regenachtige rit

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 om 17:36

Omloop Het NieuwsbladOok de tweede dag in de Women's Tour zit erop. Een dagje waarbij het peloton nogal wat kreeg te verduren als het om het weer ging. "Het was een regenachtig dagje ja", vertelt Loes. "Ik voelde me er wel goed bij. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen er komen kijken. Ook nu was het weer druk bij de start en finish, maar ook onderweg. De regen houdt ze niet tegen."

 

Emma Johansson raakte de leiderstrui kwijt aan de Italiaanse Rosella Ratto. Zij wist samen met landgenote Susanna Zorzi te ontsnappen en vooruit te blijven. "Die twee reden vooruit en wij begonnen te rijden toen de voorsprong plots twee minuten was, nadat we bij de laatste tijdwaarneming te horen hadden gekregen dat het iets meer dan een minuut was."

 

Het bleek te laat zijn om de zaken nog recht te zetten, want het peloton zag de twee Italiaansen finishen, maar kwam te laat. "Toen we hoorden dat het verschil twee minuten was, was er nog maar 22 kilometer te rijden en kregen we het gat net niet meer dicht. We hebben het geel daardoor ook niet in het team kunnen houden, maar dat biedt ook weer kansen voor morgen. Dan is het waarschijnlijk ook meer open. De start is ook dichtbij de kust."


Terug naar Nieuws