Giro Rosa goed afgesloten

Geplaatst op maandag 14 juli 2014 om 20:15

Met opnieuw een finish bergop is zondag de Giro Rosa afgesloten. Loes reed de koers uit en kon maandag na tien dagen wedstrijd weer huiswaarts keren. "Het was ook de laatste kans op een ontsnapping", vertelt ze. "Maar net als gisteren werd er hard gekoerst en was er geen ontsnapping mogelijk. Ik ben de laatste klim opgereden en heb de Giro daarmee uitgereden. Emma reed top-10 in het algemeen klassement. Zelf heb ik een keer in de aanval gezeten en voor de ploeg gewerkt."

 

Kans maken op een ritzege deed Loes niet echt in deze editie van de tiendaagse etappekoers. "De Giro is niet echt mijn parcours. Het was leuk geweest om nog een keer in de ontsnapping te zitten, maar het is hier vaak alles of niets. Dus het werd steeds een sprint of een megaklim."

 

Eén ding is wel zeker; het waren tien mooie dagen voor de rensters. "De ambiance is mooi! Het leeft in Italië. Zo was er iedere dag een uitzending op tv en merk je de passie bij de mensen. We moesten we veel reizen en in Italië moet je altijd rekening houden met onverwachte dingen. Bijvoorbeeld plots steile klimmetjes, kasseien, een proloog over plavuizen. Het blijft Italië."


Terug naar Nieuws