Goed begin in het nieuwe jaar

Geplaatst op vrijdag 2 januari 2015 om 11:52

Bay Crits 2015 1 Hotdog CircuitAmper is het nieuwe jaar onderweg of Loes heeft haar eerste koers al achter de rug. Ze reed vrijdag de eerste wedstrijd van de Bay Crits, een reeks criteriums in Australiƫ. "Ik ben het jaar dus fris en fruitig begonnen", zo zegt Loes. "We reden onze koers bij het waterfront in Geelong. Op het hotdog-circuit, waar we 250 meter heen en terug reden, werden de eerste wedstrijdkilometers gemaakt."

 

Direct werd er ook een echte koers van gemaakt door de vrouwen. "Halverwege de wedstrijd reed een groep van vijf meiden weg met daarbij mijn nieuwe teamie Lizzie Williams. Zij bleven net uit de greep van het uitgedunde peloton en Chloe Hosking won, terwijl Lizzie derde werd. Ik deed de lead-out voor Gracie, die pelotonsprint won en zo zesde werd."

 

Gemakkelijk koersen was het nog niet in Geelong. "Het was met 38 graden wel erg warm", laat Loes weten. Op al teveel verkoeling hoeft ze voorlopig echter niet te rekenen. "Ze voorspellen dat het morgen nog iets warmer gaat worden. Met mijzelf gaat het op en af. Stapje voor stapje kom ik terug. Er zitten soms goede dagen tussen en soms mindere, maar het is sowieso leuk om weer te koersen."

 

Foto: Cycling Victoria


Terug naar Nieuws