Goed gevoel na Ronde van Gelderland

Geplaatst op maandag 21 april 2014 om 12:12

Ronde Van Gelderland 2014Op Eerste Paasdag reed Loes zondag een wedstrijd op bekend terrein, de Ronde van Gelderland. "Een mooie en zware koers", vertelt ze er na afloop over. Namens haar team Orica-AIS was Loes in de finale samen met drie ploeggenotes vertegenwoordigd in de kopgroep van negentien rensters. Die groep wist stand te houden, maar verbrokkelde in de finale nog wel. Uiteindelijk was het Kirsten Wild (Giant-Shimano) die zichzelf opvolgde als winnares van de klassieker. Loes' Australischie ploeggenote Melissa Hoskins werd derde en Loes zelf dertiende.

 

"Na de heuvelzone ging het op de kant en werkten we als team goed samen", doet Loes verslag. Daarna ontstond de grote kopgroep door waaiervorming. "In de finale hebben we veel aangevallen, maar het kwam niet tot de goede ontsnapping. Helaas viel Gracie met vier kilometer te gaan. Daardoor brak het. Ik heb Melanie nog teruggebracht tot de eerste vijf rensters en zij werd derde."

 

Loes keek na afloop tevreden terug op de Ronde van Gelderland. "Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en ben tevreden over de vorm. Die wordt steeds beter. Woensdag mag ik weer aan de bak in de Waalse Pijl. Dat is altijd een zeer pittige koers."


Terug naar Nieuws