Goed van start in eerste BeNe Ladies Tour

Geplaatst op zaterdag 19 juli 2014 om 19:58

Be Ne Ladies Tour Etappe 1Aan de eerste editie van de BeNe Ladies Tour, een tweedaagse etappekoers door Nederland en Belgiƫ, is Loes zaterdag goed begonnen. Ze behoorde tot een kopgroep van twintig rensters die direct een flinke slag in het klassement wisten te slaan en finishte als vijfde. De overwinning ging in de spring naar Belgisch kampioene Jolien d'Hoore, terwijl Loes' teamgenote Emma Johansson achter Amy Pieters als derde finishte. Loes staat na de eerste dag op de vierde plaats in het klassement.

 

"Het was warm vandaag, we hadden twee tussensprints, een paar kasseistroken en wind. Een mooie mix voor een leuke koers", vertelt Loes. "Bij de eerste bonificatiesprint pakte Emma twee seconden achte d'Hoore. Daarna spatte na 55 kilometer het peloton uit elkaar, doordat het op de kant ging. Ik zat samen met Shara en Emma in een groep van zestien meiden,w aar later nog vier rensters bij aan kwamen sluiten."

 

De eerste groep hield haar tempo en reed door naar de passage van de finishlijn. "Daar was na 62 kilometer weer een bonificatiesprint en ik pakte een seconde achter Amy Pieters en Emma. In de finale probeerden we weg te komen op de laatste kasseistrook, maar het werd een sprint. Morgenvroeg rijden we een tijdrit van 9,6 kilometer en daarna sluiten we af met een middagetappe over 86 kilometer."


Terug naar Nieuws