Goede dag en aanvallen in Gelderland

Geplaatst op zondag 19 april 2015 om 21:35

Ronde Van Gelderland 2015Zeker niet voor het eerst eindigde de Ronde van Gelderland zondag in een massasprint. En ook zeker niet voor het eerst ging daarbij de winst naar Kirsten Wild. Loes' Zwolse plaatsgenote won de koers al voor de vierde keer. Aan die zege ging echter een koers vooraf waarin ook Loes zeer actief was. "Ik kijk met een tevreden gevoel op deze wedstrijd terug", kon ze na afloop dan ook concluderen.

 

"We gingen met vijf meiden van start, want Emma was ziek", doet Loes haar verslag verder. "Naast mij reden we met twee jonge meiden, Gracie en Melanie. Helaas stond er weinig wind, maar het grote peloton van 180 rensters werd rondom de Posbak wel wat kleiner. Ik stond daarna nog even in een valpartij, maar kon zonder schade snel weer aansluiten."

 

Wat volgde was een actieve koers. "Op de IJsseldijk werd gedemarreerd en na de dijk reed een groep weg met daarin onze Gracie. Zij werden met nog tien kilometer te gaan teruggepakt, waarna ik een aanval heb geplaatst en zes meiden meekrijg. Daarbij onder meer Amy Pieters, Giorgia Bronzini en Chantal Blaak."

 

Die groep was geen ideale situatie voor Loes. "Er zaten teveel snelle meiden bij en dus heb ik nog twee keer aangevallen. Bij de laatste poging, met nog ruim vier kilometer te gaan, reed Chantal door en zij bleef vooruit. Het peloton zat niet ver achter ons en pakte ons terug. Er was daarbij nog een valpartij, maar uiteindelijk werd het dus een massasprint."

 

Cauberg Radler Challenge 2015Cauberg
De Ronde van Gelderland was een mooi tweede hoogtepunt in een aantal dagen. Vrijdagavond deed Loes namelijk al mee aan de Cauberg Radler Challenge. "Dat was georganiseerd door Mark Tuitert en Leo van Vliet. Schaatsers reden er tegen wielrenners en andere topsporters. Vanaf 21.00 uur werd in battles gereden en moest er over een afstand van vijfhonderd meter de Cauberg op worden gesprint."

 

Loes nam het op tegen snowboardster Nicolein Sauerbreij. "Ik versloeg haar in de sprint! Het andere vrouwenkoppel bestond uit Marianne Timmer en Leontien van Moorsel, waarbij Timmer won. Ik was de snelste dame, maar zat niet bij de tien snelsten in tijd. De schaatsers waren subliem op deze afstand en Wouter Olde Heuvel was de snelste! Het was erg leuk om de andere sporters te spreken en het was een mooi evenement! Ook omdat het al druk was in Valkenburg, omdat zaterdag de Amstel Gold Toerversie werd verreden."


Terug naar Nieuws