Highlights route Loes Gunnewijk Classic

Geplaatst op donderdag 25 juni 2015 om 13:59

Kaartje Loes Gunnewijk ClassicHet duurt nog maar enkele dagen en dan wordt zondag 28 juni de Loes Gunnewijk Classic gehouden, het afscheid van Loes. De Classic zelf is een mooie toertocht, voorafgaand aan het afscheidscriterium op het clubparcours van RTC de Stofwolk. Bij de toertocht is de keus uit een route van 35 kilometer of 60 kilometer. Loes stelde de routes zelf samen. Hieronder vertelt ze erover.

 

De Classic begint bij de RTC De Stofwolk. Hier reed ik mijn eerste wielerwedstrijd tijdens de zomeravondcompetitie. Vanuit Eibergen gaat de tocht door het mooie landelijk gebied van de gemeente Berkelland en Oost-Gelre. In de dorpen Beltrum en Lievelde woont veel familie van mij. Ook gingen we vaak schaatsen op natuurijs in Lievelde als het mogelijk was.

 

De eerste km's op de fiets maakte ik aan de Oude Papendijk in buurtgemeenschap Eefsele (Groenlo). Eerst thuis op de brink en later naar school samen met mijn broers en buurtkinderen. De route komt  op zo'n 19km langs het huis waar ik ben geboren en opgegroeid tot mijn 10e jaar! 

 

Via Zwolle (bie Grolle) vervolgt de route zich naar de Apedijk! Na de Strava-Sprint, want we zitten 1km van mijn oudershuis af, kan iedereen even bijkomen bij het picknick-plaatstje! Iets verder (aan de 60km-tocht) wonen mijn ouders en broers! Hier heb ik gewoond totdat ik ging studeren in Zwolle en begon met koersen! Maar nog vaak genoeg heb ik vanaf hier getraind en bij mijn vader achter de scooter de nodige km's gemaakt door de Achterhoek en Duitsland.

 

Na de Piepermolen van Rekken komt de route die ik vaak aflegde naar de ijstrainingen van de Needse IJsclub. Via Rietmolen fietste ik naar de ijsbaan (winter) of naar de Needse berg voor de droogtrainingen en de wielrentraining. Ik heb hier veel melkzuur in de benen aangemaakt en daarom kan iedereen hier zijn of haar benen testen, want er zal een Strava-sprint zijn op de Needse Berg!

 

Daarna gaat de Classic terug naar de Stofwolk en zal ik voor de laatste keer mijn nummer opspelden!

 

Klik hier voor een grotere versie van de routekaart.


Terug naar Nieuws