Hulp komt te laat na pech in Drenthe

Geplaatst op zaterdag 15 maart 2014 om 23:07

World Cup Drenthe 2014In 2010 schreef Loes de World Cup Drenthe op haar naam en zaterdag had ze zichzelf maar wat graag weer laten zien in diezelfde koers. Loes behoorde dan ook tot de eerste groep in de wedstrijd, maar een finale rijden, dat zou er uiteindelijk helemaal niet van komen. "Mijn fiets wou niet meer schakelen", vertelt ze. Een fietswissel was dus noodzakelijk.

 

Toch bleek dat in aanloop naar de tweede passage van de VAM berg een probleem, want hoe vaak Loes er ook om vroeg, er kwam geen hulp. "Ik heb tien kilometer lang op een zware versnelling gereden en gewacht op een fietswissel. Daarbij heb ik het de jury ook aangegeven. Aan het begin van de VAM moest ik echt van de fiets en reden de twee neutrale materiaalwagens me gewoon beiden voorbij."

 

Met een flinke inspanning wist Loes in ieder geval nog wat recht te zetten. "Ik kwam nog terug tot de tweede groep, maar de koers was gedaan. Dit is echt balen en ik kan ook niet anders zeggen dan dat dit heel frustrerend was. Morgen rijd ik ook de Novilon Eurocup. Ik hoop op een mooie herkansing."


Terug naar Nieuws