In de kopgroep op de slotdag

Geplaatst op zondag 5 januari 2014 om 11:10

Bay Classic 2014 4Het zit erop, de eerste wedstrijd van het seizoen. In Australiƫ werd de Mitchelton Bay Cycling Classic zondag afgesloten met het vierde criterium. Daarin deed Loes nog eens een goede krachtmeting. Ze vond zichzelf terug in de kopgroep. "Het was een mooi dagje in de aanval", laat ze weten. "We hadden een agressieve start en even later zat ik in de kopgroep met Linda Villumsen, Sarah Roy, Gracie Elvin en ploeggenoot Jessie MacLean."

 

Natuurlijk was het doel om vooruit te blijven, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Zeker niet in een criterium. "Villumsen wou bijvoorbeeld niet rijden. Zij had ploeggenote Bronzini in het peloton zitten en zij won al twee van de drie voorgaande criteriums in de sprint. We hadden een maximale voorsprong van 23 seconden en in de finale ben ik vaak in de aanval geweest. Op anderhalve ronde voor het einde werden we teruggepakt."

 

Goed begin
Zo is het begin januari en zit de eerste wedstrijd van het seizoen er dus al op. "Ik ben blij met de vorm van dit moment", vertelt een tevreden Loes. "Komende week ga ik weer trainen en daarnaast cheerleaden bij de Australische kampioenschappen."

 

Foto: Sportfoto.nl - De Mitchelton Bay Cycling Classic was een mooie start van het seizoen.


Terug naar Nieuws