Knop om en weer koersen

Geplaatst op vrijdag 10 april 2015 om 18:40

Nieuws 2015Ze was nog maar amper van de fiets af na de ploegentijdrit, of Loes moest vrijdag alweer in actie komen. In de middag stond etappe 2b gepland, een rit over 112 kilometer. Die liep uit op een massasprint en werd gewonnen door Lucinda Brand (Rabo Liv). "Het was zaak om weer snel om te schakelen, van de teleurstellende ploegentijdrit naar de middagetappe", vertelt Loes.

 

De rit ontwikkelde zich eigenlijk wel een beetje volgens verwachting en al snel reed een kopgroepje weg. "Daar zaten vijf rensters in en achter hen werd gecontroleerd gereden. Soms werd het zelfs al op de kant gezet. Met nog twintig kilometer te gaan werd het groepje gepakt en was de massasprint aanstaande. Ons plan was om Melanie daar zo fris mogelijk naartoe te brengen, zodat ze voor een goede uitslag kon gaan."

 

Dat goede resultaat kwam er helaas niet. "Met nog twee kilometer te gaan bracht ik Melissa naar voren, maar ze werd de berm in geduwd. Gelukkig hield ze wel de controle over haar fiets, maar we verloren kostbare plekken. Helaas kwamen we daarna tekort in de sprint. Wel ben ik blij dat ik persoonlijk de dag beter af kon sluiten dan hij begon. Op naar het weekend!"


Terug naar Nieuws