Koersen en genieten bij Koningsdag Zwolle

Geplaatst op zaterdag 30 april 2016 om 10:48

Koningsdag ZwolleEen mooi moment om mee te maken was het. Op Koningsdag ontmoette Loes de koning tijdens het bezoek van hem en zijn familie aan Zwolle. "Na een aantal maanden voorbereiden was het tijd voor een feest", beschrijft ze zelf de dag. "De koninklijke familie bezocht Zwolle met Koningsdag en sport was één van de thema's waarmee de stad zich presenteerde aan het Koningspaar. Zwolle kent namelijk vele topsporters en veel talent, waarbij talentontwikkeling een belangrijke pijler is." 

 

Zelf had Loes een mooie rol. "Ik was onderdeel van de organisatie van het sportplein op het Rodetorenplein en verantwoordelijk voor het onderdeel wielrennen. De Zwolse toppers Anna van der Breggen en Kirsten Wild en de talenten van de wielrenvereniging de Hanzerenners en Centre for Sport&Education koersten over de Zwolse dijken in een heus peloton op rollers. Het parcours, de positie van de renner(s) was te zien op een groot beeldscherm."

 

In gesprek
Zowel voor, tijdens als na het bezoek van het koninklijk paar was het genieten, maar het hoogtepunt was natuurlijk wel het bezoek van hen. "De talenten, de toppers en de begeleiding genoten van de ochtend en een aantal renners konden even in gesprek met Koning Willem-Alexander, prinses Ariane en prinses Laurentien. Al met al een bijzondere ervaring voor iedereen!"


Terug naar Nieuws