Leuke dag met bizarre ontknoping

Geplaatst op maandag 8 augustus 2016 om 12:11

Olympic Experience 3De olympische wielerwedstrijd voor vrouwen zal niet snel vergeten worden. Het goud van Anna van der Breggen en helaas ook de zeer onfortuinlijke val van Annemiek van Vleuten zullen nog lang bij iedereen in het geheugen gegrift staan. Ook voor Loes was het een bijzondere dag. "De  Olympic Experience aan het strand van Den Haag was zeer leuk", vertelt ze. "Daar begonnen we met een mooie tocht door de duinen tijdens de Ride for Gold."

 

Die tocht reed Loes in het gezelschap van olympische kampioenen. "Ik reed hem samen met Nicolien Sauerbrij, Bob de Jong en Thijs Al. Na afloop keken we de wegwedstrijd en heb ik een voorbeschouwing gedaan voor de aanwezigen. Ik vond het een bizarre wedstrijd en schrok erg van de val van Annemiek, met wie ik erg meeleef."

 

Het werd een koers met twee gezichten. "Want die sprint van Anna was subliem! Ze maakte het teamwork heel mooi af met die gouden plak. Dat was echter wel even heel erg omschakelen na het akelige beeld van Annemiek. Na de finish hebben we, wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong en ik, de eerste gouden plak van Nederland gestapeld."

 

Olympic Experience 2


Terug naar Nieuws