Loes Gunnewijk Classic wordt wielerfeest

Geplaatst op zaterdag 27 juni 2015 om 09:57

Bay Crits 2015 3Zondag is het dan zover, het afscheid van Loes. Tijdens de Loes Gunnewijk Classic zwaait het peloton haar officieel uit. Op het programma staan een toertocht waaraan Loes en groot aantal rensters uit de wielertop deelnemen, gevolgd door een afscheidscriterium op het clubparcours van RTC de Stofwolk in Eibergen. Tussendoor worden op het parcours een dikke banden race en jeugdwedstrijden van de OJC competitie georganiseerd.

 

De conclussie; op voorhand is al duidelijk dat de Loes Gunnewijk Classic een mooi wielerfeest gaat worden. "Ik kijk er naar uit", zegt Loes. "Het is mooi om op deze manier afscheid te kunnen nemen en ik vind het erg leuk dat daarbij veel rensters uit het huidige peloton en voormalig wielrensters aanwezig zijn." Tot het startveld van het criterium behoren onder meer Marianne Vos, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten, met wie Loes in 2012 het olympische wielerteam vormde. Voor het publiek gaat het daarmee ook een waar spektakel worden om te kijken.

 

Startlijst criterium Loes Gunnewijk Classic

1. Loes Gunnewijk
2. Ellen van Dijk
3. Annemiek van Vleuten
4. Marianne Vos
5. Gracie Elvin
6. Melissa Hoskins
7. Annette Edmondson
8. Amy Cure
9. Beck Wiasak
10. Georgia Baker
11. Ash Ankudinoff
12. Alex Manly
13. Iris Slappendel
14. Vera Koedooder
15. Marijn de Vries
16. Sophie de Boer

Oud-Collega's
17. Martine Bras
18. Mirjam Melchers
19. Arenda Grimberg
20. Chantal Beltman
21. Angela Hillinga
22. Renate Groenewold
23. Christine Mos
24. Sandra Rombouts
25. Areke Hassink
26. Hannah Welter

Kijkers:
1. Elise van Hage
2. Jacobien Kanis 

Shirtjes PloegenStrava sprints in toertocht
Voor wielerrecreanten wordt de Loes Gunnewijk Classic ook een leuk feest. Zij kunnen kiezen uit een tocht over 30 kilometer of een tocht over 60 kilometer. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur in de ochtend op Sportpark de Beijenkamp. De routes gaan over de favoriete trainingswegen van Gunnewijk, waarbij onder maar haar ouderlijk huis aan de Apedijk in Rekken en de Needse Berg gepasseerd worden. Op die beide locaties wordt voor wielrenners die Strava gebruiken een ware Strava-sprint georganiseerd. Zo kunnen zij hun tijden vergelijken met Gunnewijk, Vos en anderen.

 

Jeugdwedstrijden en dikke banden race
De Loes Gunnewijk Classic heeft een nog flinker wielerkarakter gekregen door de toevoeging van een aantal jeugdwedstrijden. Vanaf tien uur worden eerst twee wedstrijden in de zogenaamde OJC jeugdcompetitie verreden, waarna om 11.15 uur dikke banden races worden verreden voor kinderen tot en met 12 jaar. Na afloop van het afscheidscriterium worden rond 13.15 uur vervolgens nog eens twee OJC criteriums verreden op het wielerparcours, waarmee de dag wordt afgesloten.

 

Door de aanwezigheid van wielerorganisaties en bedrijven als We Own Yellow, Shimano, Craft en Scott krijgt de dag een nog veel groter wielerkarakter. Ook de Stichting Kanjers voor Kanjers waarvan Gunnewijk ambassadrice is, speelt een prominente rol. Deelnemen aan de toertocht kan via een vrije gift en dat bedrag komt ten goede aan de genoemde stichting.

 

Programma Loes Gunnewijk Classic

8.30 uur Opening inschrijving
9.00-10.00 uur Mogelijkheid tot starten in toertocht
10.00 uur OJC wedstrijden (divisie D en C)
11.30 uur Start dikke banden race
12.00 uur Laatste koers met Nederlandse én internationale rensters uit het profpeloton
12.30 uur Finish koers en wielercarrière
Ca. 13.15 uur OJC wedstrijden (divisie B en A)
15.00 uur Einde programma

 

Loes Gunnewijk Classic Logo


Terug naar Nieuws