Met kei en goed gevoel uit Drentse Acht

Geplaatst op donderdag 13 maart 2014 om 18:03

Nieuws Drentse AchtHoewel ze de wedstrijd door pech in de slotfase niet uit kon rijden, keek Loes donderdag terug op een goede Molecaten Drentse Acht. Na afloop mocht ze zich zelfs op het podium melden. Daar kreeg Loes uit handen van organisator Femmy van Issum een kei uitgereikt. Niet omdat de organisate haar zo'n kei vindt, maar omdat Loes onderweg de meeste punten verzamelde voor het keien klassement. Dat deed ze onder meer door mee te zitten in een kopgroep die lang stand hield.

 

Zes rensters maakten deel uit van dat groepje in de frontlinie. Naast Loes waren Anna van der Breggen, Janneke Ensing, Tiffany Cromwell, Amy Pieters en Floortje Mackaij van voren te vinden. "Ik kreeg van de ploegleiding te horen dat ik aan moest haken en niet mocht rijden", vertelt Loes er over. "Vanuit de kopgroep mocht ik dan aanvallen. Amy en Anna gingen, waarna we met zijn drie├źn weg waren. Toen dacht ik, nou dan rijden we volop door."

 

Het verschil bleef echter klein en de drie anderen wisten weer aan te sluiten. "Daarna werd er telkens aangevallen en toen merkte ik wel dat ik goed was. Dan weet je dat het peloton heel dichtbij zit en probeer je het wel. In die laatste ronde heb ik nog wat pogingen gedaan om aan te vallen en gaf ik alles, maar ik kwam niet meer weg."

 

Pech
Het kwam dus aan op een sprint met minder dan vijftig overgebleven rensters. Daaraan zou Loes echter niet meer meedoen. "Op ongeveer vijf kilometer voor het einde reed ik een spaak er uit en moest ik mijn wiel wisselen. Dan weet je dat het over is. Niet dat ik nog heel kort had kunnen rijden, maar ik had mijn teamgenootjes Emma en Gracie graag goed af willen zetten voor de sprint."

 

Keien
Loes won dus wel het keiensprint-klassement. "Je moet hier altijd van voren zitten", zegt ze. "Ik wist dat, als ik die laatste sprint zou winnen en een ander niet weer punten pakte, de laatste sprint zou tellen. Dus dan wil ik daar wel voor rijden. Dit wordt de vierde kassei die ik thuis heb staan. Dat vind ik mooi en als het dan kan wil ik het niet laten liggen. Er waren buiten de keien stroken vandaag ook niet veel mogelijkheden om het verschil, want er was weinig wind. Dan moet je dus bij de eerste rensters zitten."

 

World Cup
Nu wacht een dag zonder koers, maar zaterdag staat de Ronde van Drenthe gepland. Dat is de eerste World Cup wedstrijd van het seizoen. "Afgelopen weekend was ik niet fit en de beslissing om rust te houden was de juiste. Ik voelde me maandag en dinsdag al een stuk beter en ik merkte dat er wel power in de benen zit. Wat dat betreft ben ik ook wel blij hoe het vandaag gegaan is. Dit geeft vertrouwen voor zaterdag. Het blijft mooie koersen hier."


Terug naar Nieuws