Mooie afsluiting van bijzondere periode

Geplaatst op vrijdag 31 januari 2014 om 23:17

Na een lange periode in Australië heeft Loes het vliegtuig genomen naar Qatar. Daar wordt vanaf komende dinsdag de Ladies Tour of Qatar verreden, inmiddels de klassieke opening van het wielerseizoen. In Australië bereidde Loes zich de afgelopen weken voor. Onder meer met haar eindzege in de Santos Women's Cup, maar ze maakte meer mee. Een foto update van de avonturen in de laatste anderhalve week Down Under.

 

Australia 2014 1 Australia 2014 2

 

Met bovenstaande twee foto's beginnen we de terugblik. "Op de woensdag dat de Tour Down Under van start ging, zijn we net voor de start van de mannen als top drie van de Santos Women's Cup nog eens extra gehuldigd", vertelt Loes. De foto op rechts werd op de zaterdagavond gemaakt. "Dat was bij het Legends Diner, met als legends Cadel Evans, Sir Chris Hoy en Jens Voigt. Tussen de drie gangen door werden zij geïnterviewd. Er zaten ruim 2000 mensen in de zaal! Een bijzondere avond, waarin ik kennisgemaakt en bijgepraat heb met verschillende teamsponsors."

 

Een dag later, op zondag 26 januari was er een volgend event. "Australian Day! Die dag ben ik begonnen met het kijken van een cyclocross wedstrijd en dat is toch wel even wat anders dan in Europa. Daarna zijn we weer naar de Tour Down Under geweest en vervolgens ben ik met Valentina cricket wezen kijken in The Adelaide Oval. Daarvoor was ik uitgenodigd door vrienden. Een mooie ervaring, al is het niet helemaal mijn sport haha."

 

Australia 2014 3 Australia 2014 4

 

"De Australian Day was ook onze rustdag", vertelt Loes verder. Ze zat de andere dagen echter zeker niet stil. "We hebben in de afgelopen week goed getraind in de Adelaide Hills en ik ben denk ik wel klaar voor Qatar. Donderdagavond heb ik de maanden in Australië afgesloten met het aanmoedigen van onze teamies bij de Australische baankampioenschappen."

 

Australia 2014 5 Australia 2014 6


Terug naar Nieuws