Mooie start Roadtrip Down Under

Geplaatst op dinsdag 12 januari 2016 om 13:42

Dag 1cDe eerste dagen van de Roadtrip Down Under, die Loes georganiseerd heeft vanuit Strongher, zijn goed verlopen. "Met een mooi begin, want mijn oud-teamie Amanda Spratt wist het Australisch kampioenschap te winnen en daar waren wij kijken met de groep", vertelt Loes. "Een mooie start van onze reis. Met een pittig begin, want we hadden de wind vooral tegen en van opzij."

 

Dat was voor de deelneemsters wel direct een goede kennismaking met Loes. "Ik heb hen geholpen om goed positie te kiezen en te zorgen dat iedereen mee kon komen. We moeten immers nog wel even, met de complete groep. Maar op het einde van de eerste fietsdag kon er, ondanks het warme weer, nog wel een sprintje vanaf."

 

Op de tweede dag van de Roadtrip Down Under was het allemaal niet veel anders. "We zijn wel vroeg vertrokken, om zo te zorgen dat we minder last hadden van de hitte. Ook nu was het zeker niet allemaal gemakkelijk. Zo reden we onder meer een negen kilometer lange klim door het Grampians National Park."

 

Het park was één van de bijzondere plekken waar de reis langs gaat. "Na een lekker bakje koffie begonnen we aan de klim, met zeer mooi uitzichten. Iedereen deed het goed en na een totale afstand van 125 kilometer bereikten we het einde van de tweede dag. Een goede opwarmer voor morgen. Dan rijden we namelijk 148 kilometer, de langste dag van allemaal."

 

Dag 1a

Dag 2a


Terug naar Nieuws