Net niet met de besten mee

Geplaatst op maandag 19 januari 2015 om 17:38

Australie 2015 1Drie dagen zitten er al op voor de rensters in de Tour Down Under en daarmee staat alleen de slotetappe van dinsdag nog op de planning. In de derde etappe reed Loes maandag opnieuw een goede wedstrijd, samen met haar team Orica-AIS. "Het was de lastigste etappe van de Tour en het doel was om de trui te verdedigen", geeft ze aan.

 

Gemakkelijk zou het verdedigen niet worden. "Na een paar heuvels en een korte ontsnapping van een eenling, kwam na veertig kilometer een korte, maar zeer steile klim. Hier brak het hele peloton en reed een groep van elf rensters weg. Daarbij vier teamies! Helaas kwam ik zelf net tekort en daardoor raakte ik in de tweede groep terecht, waar ik zelf wel van baal."

 

Giorgia Bronzini won de rit uiteindelijk, voor twee ploeggenotes van Loes, Melissa Hoskins en Valentina Scandolara. "De etappe van vandaag ging overigens door een gedeelte waar de bosbranden een paar weken geleden waren. Dat was rondom de klim. Het was indrukwekkend om te zien wat voor een impact dat heeft."


Terug naar Nieuws