Nog niet de goede benen

Geplaatst op zaterdag 12 april 2014 om 21:18

Energiewacht Tour TttNa vier dagen koers in de Energiewacht Tour is Loes haar kans op een mooi resultaat in het eindklassement kwijt. Ze had zaterdag in de vierde etappe niet de benen om een kopgroep van zestien rensters te volgen, nadat ze ook vrijdag al tijd verloor. "Ik ben nog niet goed genoeg", zo concludeerde Loes na afloop dan ook. "Ik kon helaas niet mee toen het op de kant ging en er zat weinig extra power in de benen." Loes finishte in het peloton.

 

Vrijdag werkte het peloton al een dubbel programma af. Daarin greep Vera Koedooder de leiding in het klassement tijdens de ochtendetappe. Zij hield stand, nadat ze met Chloe McConville in de aanval ging. "Het verraste iedereen dat Giant-Shimano het opgaf in de achtervolging", vertelt Loes. "Het was hun taak, aangezien zij de leiding hadden. Niemand anders wou het werk opknappen. Zelf hadden wij in de derde ronde aan willen vallen, maar besloten ons uiteindelijk te sparen voor de ploegentijdrit in de middag."

 

In die ploegentijdrit reed Orica-AIS naar de vierde plaats achter Specialized-Lululemon en dat was toch niet het resultaat waarop gehoopt was. "We hadden ook wat pech, want na een kilometer had onze teamauto een lekke band en dus kregen we ook geen instructies meer. Daarna was het aan onszelf en we hebben in ieder geval flink ons best gedaan. Aan sommige punten moeten we werken, bijvoorbeeld aan het vasthouden van de snelheid. Het is jammer dat we door het wegvallen van de auto geen video beelden hebben om terug te kijken."

 

Zondag wordt de Energiewacht Tour afgesloten. Dan wacht het peloton een ruim honderd kilometer lange etappe in en rond Veendam. "Hopelijk kom ik sterker uit deze Tour", besluit Loes.


Terug naar Nieuws