Olympisch gevoel in Den Haag

Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2016 om 17:13

Olympic ExperienceIn Rio de Janeiro wordt komende zondag de wegwedstrijd verreden voor de Nederlandse wielrensters. Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Anna van der Breggen gaan daarbij een gooi doen naar het goed. Alleen de laatste was er in 2012 niet bij in Londen. Die plek werd toen namelijk ingenomen door Loes. "Een fantastische ervaring was dat", zegt ze. "En ook nu ga ik toch wel dat olympische gevoel krijgen dit weekend."

 

Hoe zit dat dan? "Aan het strand van Den Haag wordt de Olympic Experience georganiseerd. Daar is een soort van olympisch dorp nagebouwd, waar allerlei sportbonden aanwezig zijn. Dat dorp is gedurende de complete Olympische Spelen geopend en iedere dag is het programma met name op één sport gericht. Zondag is dat het wielrennen en ik ben gevraagd om daar mijn steentje aan bij te dragen als voormalig olympiër. Iets dat ik natuurlijk graag doe!"

 

Loes mag zelf aan de bak, maar gaat ook dingen vertellen. "We beginnen zondag met de Ride for Gold, een toertocht. Samen met Hennie Kuiper geef ik het startschot en dan kunnen mensen kiezen uit een tocht van 75 of 120 kilometer. Waarschijnlijk fiets ik zelf die tocht van 75 kilometer. Als we dan terugkomen is er onder meer ook een Dikke Banden Race. Vervolgens ga ik de olympische wegwedstrijd voorbespreken, waarna we met zijn allen gaan kijken op een groot scherm. Ik vertel dan over wie er rijden, waar we op moeten letten, hoe het parcours is en nog meer. We gaan er een leuke dag van maken."

 

Meer informatie: www.olympicexperience.nl


Terug naar Nieuws