Pittig derde criterium

Geplaatst op zaterdag 4 januari 2014 om 10:04

Bay Classic 2014 3De derde dag alweer van de Mitchelton Bay Cycling Classic, deze zaterdag. Daarin was het voor veel rensters flink afzien en dat was aan de uitslag van het criterium in Portarlington ook wel te zien. Slechts dertien rensters finishten in dezelfde tijd als winnares Giorgia Bronzini, terwijl maar 21 meiden ├╝berhaupt de finish haalden. "Ik voelde me vanochtend ook niet super en de eerste twee ronden was het even doorbijten", vertelt Loes. "Maar daarna vond ik meer mijn ritme."

 

Het was een lastig parcours waarop de derde van vier criteriums in het Australische klassement werd verreden. "Een kort rondje met een powerklimmetje erin! Daarbij hadden we veel wind en was het met twintig graden eigenlijk wat aan de koude kant, ten opzichte van de temperaturen de andere dagen."

 

Opnieuw werd het een sprint, maar daar zag het ditmaal lange tijd niet naar uit. "Er was een kopgroep van drie met daarin Valentina Scandolara van ons. Zij was weg met Gracie Elvin en Peta Mullens. Daarachter hebben wij de aanvallen gecontroleerd, maar ze werden op drie ronden voor de finish toch teruggepakt. Daarna heb ik de lead-out weer gedaan voor Nettie en zij werd opnieuw tweede achter Bronzini." Zelf kwam Loes dimtaal als tiende over de streep.


Terug naar Nieuws