Roadtrip Down Under was genieten

Geplaatst op dinsdag 19 januari 2016 om 15:37

Dag 5aDe Roadtrip Down Under is een waar fietsfeest gebleken. Hoe kan het ook anders? Een gezellige groep en goed weer waren de ideale factoren om er een geslaagde reis van te maken. Die ging op de derde dag verder met een lange etappe en eindigde uiteindelijk aan het strand. "Dit was een geweldig avontuur", zegt Loes.

 

"Om de dag een beetje goed door te komen begonnen we onze derde rit al vroeg in de ochtend. Het was namelijk opnieuw erg warm en we moesten 148 kilometer afleggen. Het werd een mooie dag waarin gezongen werd, grapjes werden gemaakt en sprintjes werden gedaan bij de plaatsnamen. En ja, die wilde ik natuurlijk niet verliezen. Warmer werd het wel, maar het was een goede rit."

 

Waaiers!
Werd er de derde dag al ver gereden, op de vierde dag ging het nog veel verder. "We kwamen uit op 178 kilometer. Best pittig. Zeker gezien het weer, want we hadden de wind vaak flink tegen. Een mooie dus voor... Waaiers rijden! Natuurlijk deed iedereen meer dan haar best."

 

Met de zware vierde rit achter de rug, die iets langer werd dan aanvankelijk gepland was, mochten er op de vijfde dag wat minder kilometers afgelegd worden. "We verlieten de Salt Creek Road House en ik kon iedereen wat meer bijbregen over de dubbele waaier. Voor het eerst zagen we ook de oceaan tijdens onze trip."

 

Finish
En toen zat het er alweer bijna op. "Dag zes was de laatste van deze fantastisch Roadtrip Down Under. Nog eenmaal mochten we een flinke pittige beklimming doen. Voor het eerst kwamen we, in de stad, weer wat meer verkeer tegen. Aangekomen bij het hotel bleek het strand dichtbij te zien. Die extra paar kilometers konden er nog wel bij voor iedereen. Dus op naar het strand om daar met champagne het bereiken van onze finish te vieren!"

 

Dag 4a Dag 4b

Dag 6a Dag 6b


Terug naar Nieuws