Solo naar tweede plaats in Geelong

Geplaatst op zaterdag 3 januari 2015 om 12:08

Bay Crits 2015 2In haar tweede koers van 2015 is Loes zaterdag direct op het podium geƫindigd. Achter haar ploeggenote Gracie Elvin kwam ze als tweede over de streep in de tweede wedstrijd van de Bay Crits. "Heerlijk die wind! Ik dacht zelfs even dat ik in Nederland was", zo liet Loes na afloop, volledig in haar element, weten. "We reden in Geelong, dicht bij het strand. Er stond veel zijwind en het was erg warm. Daarom was de start ook een uur eerder."

 

Met een machtige sprint om de eerste positie achter de kopgroep, liet Loes' ploeggenote Elvin vrijdag haar vorm al zien. Zaterdag demonstreerde ze nog maar eens hoe goed ze is. "Gracie reed 25 minuten lang solo en won de race. Daarachter probeerde Wiggle het gat te dichten, maar de voorsprong liep alleen maar uit. Ook team Roxsolt van Tiffany Cromwell, Lauren Kitchen en de snelle Kimberly Wells kreeg het niet voor elkaar."

 

Solo
Daarop was het Loes zelf die nog maar eens wat probeerde, terwijl Elvin dus al uit het zicht was en naar de zege reed. "In de laatste ronde plaatste ik een aanval en reed ik solo naar de tweede plaats. Chloe Hosking won de sprint om de derde plek nipt voor onze eigen Spratty. Het was dus een goede en mooie dag voor ons. Ik ben erg blij met mijn podiumplek en de bevestiging dat ik op de goede weg terug ben."

 

 

 

Foto: Sportfoto.nl


Terug naar Nieuws