Solo winst in criterium Santos Women's Cup

Geplaatst op zondag 19 januari 2014 om 10:34

Santos Womens Cup 2014 1Het seizoen is pas vijf wedstrijddagen onderweg en Loes heeft nu al meer zeges geboekt dan in 2013. Afgelopen jaar bleef ze, ondanks een zestal podiumplaatsen, verstoken van de winst. Nu is ze al snel van een 'clean sheet' af, want in Adelaide heeft Loes zondag de eerste van drie wedstrijden in de Santos Women's Cup op haar naam geschreven. "En die stond zeker op mijn lijstje", laat Loes weten vanuit Australiƫ. "Vorig jaar had ik geen overwinning en nu meteen."

 

Voor de winst moest Loes nog een flinke inspanning leveren. "We reden een criterium van 35 minuten en twee ronden. Dan gaat het direct hard en ons team zorgde dan ook voor een agressieve start. Na zestien minuten had ik een perfecte jump, waarna ik twintig minuten solo heb gereden." Achter Loes werden ploeggenotes Melissa Hoskins en Nettie Edmondson tweede en derde, waardoor het podium volledig bezet werd door Orica-Ais.

 

De Santos Women's Tour duurt in totaal drie dagen, hoewel dat nog niet helemaal zeker is. Het kan zijn dat in verband met de hevige bosbranden in de regio, de rit in lijn over honderd kilometer wordt afgelast. Die wedstrijd staat voor maandag gepland. Dinsdag rijden de rensters nog een tweede criterium.

 

Foto: Mark Gunter


Terug naar Nieuws